tel: +36-30-5955-942 nyarfadent.info@gmail.com Időpont kérése

Az implantálást segítő innovatív X-Guide rendszerről Dr. Nyárády Zoltán szájsebész orvossal beszélgetünk!


x-guide

X-Guide interjú

 1. A jövő a digitalizációé! Mit jelent ez a fogászatban?
 2. Hol találkoztál először az X-guide rendszerrel?
 3. Mi is pontosan az X-guide?
 4. Miért előnyös az X-guide?
 5. Szeretném igénybe venni az X-Guide rendszert! Mit kell tudnom a kezelés menetéről? ( Miben különbözik a szabad kezes műtéttől? )
 6. Milyen költséggel jár a páciens számára az X-Guide rendszer a használata?

A jövő a digitalizációé! Mit jelent ez a fogászatban?

A digitalizáció a humán sebészi szakértelem hatékonyságát és a még pontosabb eredményt segíti elő.

Rendelőnkben arra törekszünk, hogy rövidebb kezelési idővel, kevesebb metszéssel, kevesebb poszt operatív szövődményekkel járó műtéteket végezzünk.

3D-s tervező programmal pontosabban látható az implantátum helye, a betegnek az eredmény előzetesen prezentálható .

Kényelmesebbé, biztonságosabbá, kiszámíthatóbbá teszi a kezeléseket , valamint a jövőbeni eredmények sokkal inkább érthetőbben kommunikálhatóak a beteg és a műtétben együttműködő kollégák felé.

Hol találkoztál először az X-guide rendszerrel?

Az X-guide rendszerről Norvégiában, Oslóban egy szemináriumon hallottam először.

Az akkor még gyermek cipőben járó rendszer első pillanattól kezdve felkeltette az érdeklődésemet.

Tavaly ősszel Lisszabonban egy 3 napos továbbképzés során be is mutatták az X-Guideot, majd Sopronban lehetőségem is volt, hogy saját magam próbáljam ki ezt az innovatív fogpótlást segítő rendszert.

Mostanra már teljesen kiforrta magát az X-Guide rendszer víziója, melynek utolsó lépése a saját rendelőmben való tesztelése majd bevezetése.

Az innovatív technológiák újabb szintre emelik a fogászati kezeléseket.

Kezelések során kifejezetten fontosnak tartom a minimál invazív technika alkalmazását. Lényege, hogy a beteg a lehető legkevesebbet üljön a fogászati székben. Éppen ezért mi mindent megteszünk, hogy rövidebb kezelési idővel, kevesebb metszéssel, kevesebb poszt operatív szövődményekkel járó műtéteket végezzünk a rendelőben.

Többek között ezért vagyok az AMII oktatója is. Az általuk végzett kutatásnak az egyik lehetősége a modern digitális technikák bevezetése, mely a beteg számára kisebb beavatkozási számmal, ugyanazt az eredményt hozza.

3D-s tervező programmal pontosabban látható az implantátum helye, a betegnek az eredmény prezentálható.

Kényelmesebbé, biztonságosabbá, kiszámíthatóbbá teszi a kezeléseket, valamint a jövőbeni eredmények sokkal inkább érthetőbben kommunikálhatóak a beteg és a műtétben együttműködő kollégák felé.

A digitalizáció a humán sebészi szakértelem hatékonyságát és a még pontosabb eredményt segíti elő.

Az orvos jelenlétére ugyanakkor mindig is szükség lesz, de a különféle eszközökkel ( scannerek, digitális röntgen berendezések) széleskörű probléma megoldásra vagyunk képesek, melyek lerövidítik a találkozók számát, a beavatkozások komplexitását és a kialakuló szövődmények kockázatát.

Placeholder content for this accordion, which is intended to demonstrate the .accordion-flush class. This is the first item's accordion body.

Mi is pontosan az X-guide?

Az X-Guide a szájsebész munkáját magasabb szintre emelő, innovatív, digitálisan navigált 3D-s rendszer.

A fogászati implantátumok beültetése során a sebész interaktívan, valós időben követi a rendszerben a fúró pozícióját, mélységét és szögét.

Ez lehetővé teszi, hogy az előzőleg elkészített műtéti tervet pontosan és 100%-osan megbízhatóan végre tudjuk hajtani.

Miért előnyös az X-guide?

 • Pontosabb tervezés,
 • Precízebb pozicionálás,
 • Kíméletesebb beavatkozás,
 • Korrekció, utómunka valószínűsége minimális,
 • Optimálisabb gyógyulási idő,
 • Kisebb esély a csontpótlásra,
 • Esztétikailag és funkcionálisan is magasabb szintű fogpótlás

Szeretném igénybe venni az X-Guide rendszert! Mit kell tudnom a kezelés menetéről? ( Miben különbözik a szabad kezes műtéttől? )

Időpont egyeztetés után konzultációra várjuk valamely szakfogorvosunkhoz a Pácienseinket.

A konzultáció során felállítunk egy egyénre szabott kezelési tervet és árajánlatot készítünk a CT felvétel alapján.

A második találkozó alkalmával a szájsebész behelyezi az implantátumokat az X-Guide rendszer segítségével real-time.

Rendszer segítségével csökkentjük a találkozók számát, a Páciens várakozási idő nélkül ragyogó mosollyal, beültetett implantátummal távozhat a rendelőből.

Időpont egyeztetés után konzultációra várjuk valamely szakfogorvosunkhoz a Pácienseinket. A konzultáció során felállítunk egy egyénre szabott kezelési tervet és árajánlatot készítünk a CT felvétel alapján.

A konzultáció után megkezdődik a háttérmunka: a szájsebész a protetikussal megtervezi az ideális anyagot az implantáláshoz.

A második találkozó alkalmával a szájsebész behelyezi az implantátumokat az X-Guide rendszer segítségével real-time, mellyel a legkönnyebben lehetséges az előre felállított terv megvalósítása.

Az X-Guide rendszer segítségével csökkentjük a találkozók számát, a Páciens várakozási idő nélkül ragyogó mosollyal, beültetett implantátummal távozhat a rendelőből.

Ami leginkább megkülönbözteti a szabad kezes műtéttől, hogy nem egy ember tapasztalatára épül, hanem a protetikus, fogpótlást készítő fogorvos bevonásával, ezáltal két vagy szükség esetén több orvos sok éves tapasztalatát tudjuk használni már a tervezés során is. Egy sokkal kiszámíthatóbb végeredményt kapunk ezáltal mind esztétikai mind funkcionális tekintetben.

Milyen költséggel jár a páciens számára az X-Guide rendszer a használata?

Októberben kiemelt ajánlatként, kedvezményesen vehetik igénybe az implantálásra vállalkozó pácienseink az x-guide rendszert.

A beültetendő implantátumok mennyiségének függvényében pácienseink akár 100 % kedvezménnyel, azaz extra költség nélkül is élvezhetik az X-Guide előnyeit.

Célunk, hogy bevezessük az innovatív technológiákat, ezért is biztosítunk lehetőséget a Nobel X-Guide jóvoltából, hogy Pácienseink kipróbálhassák az X-Guide rendszert, és élvezhessék az előnyeit.

Októberben kiemelt ajánlatként, kedvezményesen vehetik igénybe az implantálásra vállalkozó pácienseink az x-guide rendszert.

A beültetendő implantátumok mennyiségének függvényében pácienseink akár 100 % kedvezménnyel, azaz extra költség nélkül is élvezhetik az X-Guide előnyeit.

Kérjen tájékoztatást telefonon, illetve e-mailben árainkról!